Ден на отворените врати в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров”


На 13 април ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, гр. Ботевград отвори врати за кариерно ориентиране за своите кандидат-гимназисти.

Началото беше поставено с Математическо състезание „Питагор“, участието в което е едно от изискванията за кандидатстване в V клас в гимназията.

От 10:30 часа във фоайето на гимназията звучаха изпълненията на пиано на Марин Гергов – IXг клас, Марина Минова – VI клас, Александър Цветков – VI клас с ръководител: Ваня Първанова.

След това ученици и родители присъстваха на открити атрактивни и иновативни учебни часове в училището, където влязоха свободно в учебните кабинети и се запознаха с възможностите за обучение.

В Мултимедийната зала на 1 ет. – преподавателите инж. Красимир Божинов, Десислава Ангелова и Ива Цветанова показаха на гостите как и какво възпитаниците на гимназията са разработили различни мултимедийни продукти, като проекти, които са класирани на Национална олимпиада по ИТ.

На първия етаж на гимназията в зала 102 – Даниела Пенкова, преподавател по математика, и учениците от Ха представиха „Красотата на математиката“.

На първия етаж бе представен и един от проектите – „Отворени към света – да бъдем комуникативни“ – координатор на проекта – Милена Андонова и ръководители: Тодорка Коцева и Яна Барийска;

Кабинет 107, ет.1 – „Виртуално пътешествие из Лондон“ – ръководител: Дивна Николова;

Кабинет 204, ет. 2 – „Измамни блаженства“ – ръководители: Теменужка Христова и Радка Гетова.

В програмата на празника се изявиха ученици и преподаватели. Децата демонстрираха знания, споделяха постигнатото и преживяното в училищните дейности. Всички гости на училището получиха и първия брой на училищния вестник ,,Гимназиален живот“, който е изцяло дело на учениците в училище.

С тази инициатива училището предостави възможност на ученици и родители да станат свидетели на обучението, което предлага, проектите, по които работи, и материално-техническата база, с която разполага. Учениците и родителите бяха част от учебния процес, разговаряха с преподавателския екип и научиха подробности за предстоящия учебен процес.

Снимки тук


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net