Организирано посещение на Планетариума и Обсерваторията с ученици от иновативните паралелки в ПРОФИЛИРАНА ПРИРОДО МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ “Академик професор доктор Асен Златаров“ град Ботевград


Зала „Тропик“ е най-новата атракция в Регионален природо-научен музей – Пловдив.

На 10.04.2019 година ученици от пети, шести, седми и девети клас се разходиха в тази зала с разнообразни видове живи пеперуди, които летят свободно из джунгла с истински растения от южните страни. По пътя към Пампорово се отбихме и в Бачковски манастир.

12 април е Световен ден на космонавтиката. Космонавтиката е процесът по изследване на космическото пространство с помощта на автоматични и пилотирани космически апарати.

На 11.04.2019 година учениците от иновативните паралелки в ПРОФИЛИРАНА ПРИРОДО МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ “Академик професор доктор Асен Златаров“ град Ботевград пътуваха с кораба на въображението в звездното небе на Планетариума в град Смолян.

На 25 километра от град Смолян се радвахме на покрития със сняг родопски връх Рожен. Там учениците от ПРОФИЛИРАНА ПРИРОДО МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ “Академик професор доктор Асен Златаров“ посетиха най-обширната астрономическа обсерватория на Балканския полуостров.

На 12.04.2019 година ни очарова живописното селце Широка лъка и язовирите Въча и Кричим.

Снимки тук


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net