Церемония по награждаване


На 18.05.2019г. се проведе церемония по награждаване на най-добрите участници в ученическия проект-обучение на EspressoNews – „Работилница за репортери 2019 – Пътят към дома“, в който участваха и ученици на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“. Тя се състоя в Концертната зала във Враца, като домакинството бе спечелено през 2018 година от Теодора Александрова и Ани Павлова. Церемонията се проведе под патронажа на кмета Калин Каменов.
Конкурсът е под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел, а ментори и жури бяха известни журналисти.
В конкурса взеха участие 121 ученици от 15 общини, като община Ботевград участваше за първи път.
Наградени за участието си в проекта бяха ученичките Александра Стоянова (10″г“), Ванеса Георгиева (9″г“), Вяра Иванова (11″а“) и Цветослава Данчева (12″г“). Те получиха грамота и подарък от Метро. След това обявиха посланиците на общините. За посланици на община Ботевград бяха обявени Анелия Карлова (11″в“) и Цветослава Данчева. Те получиха грамота и еднократна стипендия, връчени от Стефка Граматикова – секретар на община Ботевград. Тя сподели, че стипендията е над 100лв. По-късно стана ясно кои 12 участници в конкурса са получили покана за прием в катедра „Медии и обществени комуникации“ на УНСС, само след провеждане на събеседване. Една от тях е Цветелина Данчева. Накрая обявиха 14-те финалисти, сред които бе и ученичката Анелия Карлова. Финалистите получиха грамота за представянето си, специален плакет и книги от Министерството на образованието и науката, покана за гостуване „Един ден в бТВ“ и подаръци от Ситроен. Победител в проекта е Елина Алипиева от Враца, която запазва домакинството на града и в следващата година. Участниците получиха и много други награди, подготвени от спонсорите на конкурса.
След церемонията бе подготвен кетъринг за гостите, след което последва разходка из историческите и природните забележителности на града.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net