Книгата е прозорец към света,път към грамотността, бягство в един по-добър и красив свят, защото с любов и доброта сме единни за напредък!

В началото на тази седмица Министерството на образованието даде старт на инициативата наречена ,, Национална седмица на четенето”.

По този повод в ППМГ ,,Акад.проф.д-р Асен Златаров” се организираха редица дейности за насърчаване и повишаване на грамотността на учениците.

Началото на Националната седмица на четенето в училище започна с анкета – ,,Обичам да чета,защото……”, която се проведе в часовете по литература в деветите класове.

В сряда се състояха различни мероприятия посветени на Националната седмица на четенето. В 5 клас се проведе диктовка, 6 клас – Най-добър разказвач, 7 клас – Четене по роли , а учениците от осмите класове, организирано посетиха Исторически музей – Ботевград , като там се състоя среща с местните автори – доц. Георги Спасов,г-н Любен Томов, г-н Иван Гълъбов и г-жа Ваня Петрова.

В четвъртък учениците от 12 клас проведоха дискусия на тема: ,,Няма по-хубави приказки от тези, които животът създава” и прочетоха свои авторски творби.

Седмицата на четенето бе закрита от деветите класове в Исторически музей – Ботевград. Ученици от деветите класове прочетоха стихове от Иван Вазов, Христо Ботев,Никола Вапцаров, Димчо Дебелянов, Пейо Яворов, Стамен Панчев и Асен Разцветиников.Те представиха резултатите от анкетата, която бе направена във вторник. Също така запознаха своите съученици с ползите от четенето.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Реклами