Ученици от ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ град Ботевград взеха участие във втората работна среща по Проект Еразъм + “Доброволчeството като полза – предприемачество“, която се проведе между 04.06.2017 и 10.06.2017 г. в гр. Яш, Румъния.

В срещата участваха екипи от Италия, Румъния, Чехия и България. Галя Маринова от 9 в, Ванеса Енева 9 в, Цветан Бедринов 9 г и Ангел Кеманов от 9 а клас с ръководители г-жа Милена Андонова и г-жа Стефка Граматикова. Екипът представи презентации на тема: „Бизнес в България“, „Бизнес инкубатор“, „Туристически пътеводител на България“ и интерактивни игри, целящи сплотяване на екипите и подобряване на екипната работа. Участниците в срещата обмениха идеи, участваха в дискусии по темите на презентациите, работиха индивидуално и в екип по различните поставени задачи.

Те имаха възможност да се срещнат с един от най- проспериращите бизнесмени в Румъния, г-н Василе Лунгу- агроном, да посетят фермата и да се запознаят от близо с предмета на неговата дейност, а именно: лозарство, зоотехника, селско стопанство, градинарство и туризъм. Приходите на фирмата годишно са над 11 милиона евро.

Учениците разгледаха забележителностите на гр. Яш, посетиха университета и Двореца на културата. Имаха възможност да се запознаят отблизо с историята на Румъния пътувайки до музея на маските, Манастирът св. Агапия и крепостта Нямц Крепост в Молдова.

Предстои трета работна работна среща, която ще се състои през есента в гр. Ботевград. На екипите пожелаваме както почивка, така и ползотворна работа през лятото.

 


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements