С едноминутно мълчание учениците от XIа клас отбелязаха Световния ден на жертвите от войната по пътищата. Днес, възпитаниците на Даниела Пенкова, се обединиха в името на живота и призоваха да бъдем по-внимателни и толерантни едни към други, независимо дали сме зад волана или на пешеходната пътека.

Денят за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември с Резолюция на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 2005 г.

Ежегодно в резултат на инциденти по пътищата на нашата страна стотици хора губят живота си, хиляди получават тежки наранявания и боледуват продължително, значителен е и броят на пострадалите с увреждания за цял живот.

На този ден изразяваме и нашата дълбока благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите и всички, които всеки ден оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят за техния живот.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements