С голям ентусиазъм подгответата на Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ отбелязаха един от най-интересните католически празници – Halloween. Осмокласниците, чийто профил е английският език, развихриха своето въображение и успешно се превъплътиха в ролите на призрачни същества, чудовища, приказни герои. По традиция и тази година в коридорите на гимназията грееха много усмихнати тиквени фенери и табла с характерните за този ден чудновати образи – духове, вампири, вещици, елфи.

Хелоуин e маскарад, който се провежда на 31 октомври най-вече в англоговорящите страни Великобритания, Ирландия, Канада и САЩ. Началото си води от келтския езически ритуал Сауин и съвпада с честването на католическия ден на Вси светии. По традиция децата носят страшни костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си, като искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат такива ще им „изиграят номер“.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements