Ръководството и учителският колектив към Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. проф. д-р Асен Златаров“- Ботевград остро осъждат наглото посегателство над училищна собственост. Поредният вандалски акт, регистриран на територията на учебното заведение, е извършен през почивните дни. От алпинеума са изкоренени и откраднати цветя, храсти и дръвчета (юки, туя-смарагд, кипариси, ниски и високи седуми, солидаго, астри, хризантеми, алпийска роза, лизимахия, флокс, рожец, власатка, тлъстига, декоративни треви, други почвопокривни цветя и растения). Те бяха посадени в началото на учебната година от учителския колектив на гимназията с цел възпитание на младотото поколение към красивото и отношение към околната среда. От записите на охранителните камери става ясно, че извършителите не са ученици, а възрастни хора без гражданска съвест, които не се свенят да дават лош пример на подрастващите със своите постъпки.

Ръководството на ППМГ предупреждава гражданите с лоши намерения, че чрез видеокамери се извършва наблюдение в актуално време на проблемните участъци и ще се вземат по-строги мерки спрямо тези „любители на цветя“ – убийци на красота.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements