Водени от любовта си към природата, възпитаниците на Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ се включиха в традиционната кампания по събиране и предаване на отпадъчна хартия. Отговорността, свързана с опазването на околната среда, е превърната в лична кауза от гимназистите и техните преподаватели. Вече 6 години инициативата обединява учениците в името на това нашият град и училище да бъдат едно по-добро място за живеене и развитие. Мероприятието с екологична насоченост, инициирано от Ценка Пеева и подето от немските паралелки в учебното заведение, цели да възпита у младите хора грижа към заобикалящата ги природа.

Днес, малки и големи се включиха активно в общото начинание. Всеки клас даде своя принос и така само за няколко часа бяха събрани и предадени за преработка стотици килограми стари вестници, списания и кашони. Организаторите на кампанията – Ценка Пеева и IX “В“ клас, изразиха своята благодарност към всички ученици, родители и класни ръководители, които с голямо желание подкрепиха за пореден път начинание им.

Първенците в инициативата ще станат известни след обработка на данните. Те ще получат парични награди от дългогодишния партньор и съмишленик на младите природозащитници – фирма  “Никсметал“.

 


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements