Тържественото откриване на новата учебна година в Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ започна с издигането на националния флаг и традиционното посрещане на училищното знаме. Прагът на гимназията тази година прекрачиха нови 110 ученици – 30 петокласници и 80 осмокласници. Този ден, както подобава, беше изпълнен с много трепет и вълнение. Училищният двор за 104 пореден път събра учители и ученици, които се поздравиха с новото начало и си пожелаха здраве и успех.

Залегнала дълбоко в културата и бита на българина, жаждата за знания и личностно израстване е основен принцип в нашето училище. Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ град Ботевград е не просто образователна институция, а място, където традицията и новаторството се обединяват в името на децата и тяхното бъдеще.

Специални гости в празничния ден бяха кметът на Община Ботевград – господин Иван Гавалюгов, председателят на Общинския съвет – господин Мартин Тинчев, госпожа Илонка Славчева – началник отдел „Инспектиране, организация и методическа дейност“ при РУО (Регионално управление на образованието) София – област.

Директорът на гимназията – госпожа Даниела Колева, приветства Златаровци с добре дошли и им пожела дръзновение, късмет и незабравими училищни мигове. В своето слово тя подчерта, че държавният план-прием на учебното заведение за пореден път е изпълнен на 100 %. Новите ученици са разпределени в една паралелка 5 клас и четири 8 класа, като две от тях са с природоматематически профил и две – чуждоезиков. Както е известно, учебната година стартира по новия закон за предучилищното и училищното образование (ЗПУО), влязъл в сила от 01.08.2016 г. Госпожа Колева увери учениците и техните родители, че гимназията, като иновативна образователна институция  е подготвена да отговори на новите изисквания. Приоритет през учебната 2016-2017 година е участието на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ в проект “Еразъм+”, Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ в модул „Твоят час“, както и Световното ученическо първенство по баскетбол за девойки в Хърватия през 2017 г.

Празничната програма продължи с песни и добро настроение. Росица Божинова, Калоян Кръстев и Росен Дончев от XII клас разиграха скеч, а деветокласничката Любомира Вушева поздрави своите съученици и приятели с песента “Няма да бързам”.

Пожелаваме си здрава, богата на знания, успехи и приятелства 2016-2017 учебна година.

На добър час през новата учебна година!


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements