imgp3282

На официална церемония в малкия салон на читалище “Христо Ботев“ 66 зрелостници от випуск 2016 и един от випуск 2015 г. на Златаровската гимназия получиха дипломи за средно образование. Под звуците на училищния химн за последен път дванайсетокласниците бяха приветствани от госпожа Даниела Колева с думите: „Скъпи випускници, най-съкровеното човешко право е правото на свобода и лично щастие. Светът днес е пред вас – свят за изява, за труд, за посвещение, за пътуване, свят за обич. Всеки от вас ще избере своята пътека в него и тръгне да търси своето щастие. Пожелавам ви да го намерите!“ Директорът на ПМГ ”Акад. проф. д-р Асен Златаров“ отчете и резултатите от ДЗИ на тазгодишните зрелостници, както следва:

Български език и литература – Много добър 4.64

Английски език – Много добър 4.97

Немски език – Много добър 4.92

Испански език – Добър 4.04

Математика – Добър 4.41

История и цивилизация – Добър 3.92

География и икономика – Добър 4.22

Биология и здравно образование – Много добър 4.58

Химия и опазване на околната среда – Отличен 5.89

Мартина Георгиева от 12 “а” клас прочете клетвено слово, след което всички зрелостници се заклеха да пазят с чест името на Ботевградската Златаровска гимназия и да спазват заветите на любимия патрон – любов към труда, любов към истината, любов към народа, да не забравят родния край и родното училище и да им служат вярно и честно.

Тази година отличилите се с успех над 5.50 са 21 гимназисти, 29 – с много добър, 16 добър. Отличник на випуска е Теодора Гигова от XII ,,б” клас, която завършва петгодишния си курс на обучение с отличен 5.97. Председателят на Училищното настоятелство – госпожа Елеонора Дачева, й връчи специална награда – гравиран часовник. Светлин Йотов от XII ,,б” и Илия Вълков от XII ,,в” клас получиха почетни отличия и парични награди от „Ротари клуб“ и Дамски клуб „Инер Уил“ Ботевград.

На церемонията бяха отчетени многобройните постижения на представителите на випуска не само в учебно-възпитателния процес, но и в извънкласната дейност. Безспорно талантливи и ученолюбиви, абитуриентите на Златаровската гимназия са завоювали почетни места и отличия на Олимпиади, международни състезания и конкурси. Спортисти, актьори, танцьори, художници, писатели, лингвисти, журналисти, ИТ специалисти – палитра от таланти, които прославиха името на гимназията през години.

С предаване на знамето от випуск 2016 на випуск 2017 завърши церемонията по връчване на дипломите на ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements