За поредна година Фондация „Устойчиво развитие за България”, съвместно със Синдиката на българските учители, Централният съвет на Българския антифашистки съюз, Националният дворец на децата, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Сдружение на приятелите на Русия „Ал. Невски”, Национално Движение Русофили, Федерация „Съюз на съотечествениците”, МКДЦ „Дом на Москва в София”, Руският културно-информационен център, СОК „Камчия” ЕАД, с подкрепата на Министерството на образованието и науката и под патронажа на Посолството на Руската Федерация в Република България проведоха Международния ученически конкурс „Заедно в ХХІ век.”Това е дългосрочен международен проект, който има за цел да засили интересa на децата и младежите, които с помощта на своите родители и учители да се запознаят с историческите корени и традиции на сътрудничество между България, Русия и други приятелски страни в името на мира, толерантността и дружбата.

Конкурсът е за стихове, песни, рисунки, есета, реферати и медийни презентации на български и руски език в три възрастови групи: І-ІV клас,V-VІІІ клас и ІХ-ХІІ клас. Компетентно жури от учени,писатели,художници, журналисти, композитори и преподаватели награди най-добрите. Маргарита Илиева Николова от ХІ”В”клас бе отличена в раздел „Проза” на руски език. Награда получи и г-жа Олга Каменова-учител по руски език в училището. Награждаването се състоя на 17.VІ.2016г. в Руския културно-информационен център гр.София.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements