Под този надслов премина поредната инициатива в Природо-математическа гимназия „Акад. проф. д-р Асен Златаров“. Представителната изява по повод 22 април – Деня на Земята, организирана от Теменужка Христова и Радка Гетова, се проведе в малкия салон на читалище „Христо Ботев“. В нея взеха участие учениците от деветите класове в учебното заведение. Мероприятието протече под формата на състезание-викторина, като отделните екипи отговаряха на въпроси, свързани с географското положение, растителния и животинския свят на страните от Европейския съюз. Участниците показаха знания и умения за разпознаване на най-характерните представители на флората и фауната в съответните географски райони. Спряха се на любопитни факти, свързани с тяхното развитие и особености.

В рамките на занятието Златаровци коментираха проблемите на Земята и призоваха всички да се включат в опазване на природата ѝ. В инициативата взеха участие и ученици от шести клас, които представиха своето виждане по темата с помощта на рисунки.

Водещите на изявата запознаха гостите с историята на Международния ден на Земята. Обърнаха специално внимание на това, че България е една от първите страни, които честват 22 април.

Гости на тържеството бяха Илонка Ценкова – старши експерт по природни науки към РИО София – област, Николета Иванова – главен експерт по образованието към Община Ботевград, Даниела Колева – директор на Природо-математическа гимназия „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, Мария Цонкова и Христо Петков – учители по биология.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements