1449756549

Под това мото протече поредната изява на Методическото обединение по природни науки към Природо-математическа гимназия „Акад. проф. д-р Асен Златаров“. Повод за събитието е ежегодното връчване на световните награди за физика, химия, медицина, литература, икономика и мир, учредени от известния шведски учен – Алфред Нобел. Всяка година на 10 декември се отличават видни личности, изследователи и общественици, които със своята дейност допринасят за добруването на човечеството.

Златаровските възпитаници отбелязаха този ден със състезание по природни науки. Изявата на гимназистите протече в три кръга. Три отбора от 11-те класове в учебното заведение демонстрираха знания и умения в областта на физиката, химията и биологията. Състезателите отговоряха на въпроси, свързани с природните науки, попълваха химични уравнения и изработиха модели на клетка и бактерия. В рамките на изявата ученици от 9 „б“ и 9 „г“ клас представиха любопитни факти, свързани с историята на най-голямото отличие в света на науката – присъждането на Нобеловите награди, както и имената на десет от най-известните лауреати, променили света. Със своята презентация „Човекът зад наградата“ Емилияна и Наталия от 11 „б“ клас запознаха гостите на мероприятието с биографията на Алфред Нобел, а Любомир от 9 „а“ коментира ,,българската следа“ в историята на наградата.

Гости на занятието бяха г-жа Илонка Ценкова – старши експерт по природни науки в РИО София-регион, бившите преподаватели по биология и химия – г-жа Мария Цонкова и г-н Асен Донов. Именно на тях беше отредена честта да отсъдят победителите в състезанието.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements