За дванадесета поредна година учениците от Златаровската гимназия тържествено откриха Коледния базар. Седмицата, посветена на добротворството, е превърната в традиция от г-жа Ценка Пеева. Съмишленици и поддръжници на благотворителната кампания, чието мото е “Деца помагат на деца“, са не само немскоговорящите в учебното заведение, но и всички, които знаят, че доброто няма цена.

В духа на светлите християнски празници с безбройните си изяви гимназистите предават един от най-ценните житейски уроци – този по милосърдие. Заредени с положителни емоции и много усмивки, възпитаниците на ПМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров” показват колко лесно е всъщност да подадеш ръка на приятел в нужда, да си истински човек.

Старта на инициативата дадоха учениците от пети и осми клас. Осмокласниците поздравиха своите съученици с “I wish you a Merry Christmas” и “Jingle Bells“. Водещите на тържеството – Любомира Вушева и Стоян Клюнков, рецитираха стихотворението на Недялко Йорданов „Песен за надеждата“. Най-малките гимназисти – петокласниците, изпълниха песента по стихове на Джани Родари – „Продавач на надежда“. Богато украсената елха и неизменните кулинарни вълшебства, запазена марка на ученици и родотели, по неповторим начин допълниха атмосферата на този специален ден. Както подобава, в края на тържеството г-жа Даниела Колева обяви базара за открит.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements