За втора поредна година в ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ се проведе състезание по математическо ориентиране. В надпреварата, организира от “Методическото обединение по математика и информатика” в учебното заведение, взеха участие 7 отбора. Ученици от 5, 6, 7 и четирите 8-ми класа премериха знания и умения в оспорвана битка за първото място. Бързината, точността и логическото мислене се оказаха решаващи при определянето на победителите. Представителите на екипите “Архимед“, “Питагор“, “Евклид“, “Франсoа Виет“, “Бернхард Риман“, “Рене Декарт“ и “Николай Лобачевски“ трябваше сами да открият своите задачи, предварително скрити на различни места в двора на учебното заведение. На всеки от отборите се паднаха по 5 забавни логически задачи, които при вярнo решение носят съоветно по 10 точки. Най-бързите получават 10 точки в актива си, а вторите по 5.

Победител в категория 5-7 клас е отборът на седмокласниците “Евклид“ с 38 точки, следван от отбора на шести клас – “Питагор“ с 26 точки. Почетното трето място журито в състав г-жа Нели Георгиева, г-жа Даниела Пенкова и г-жа Йотка Йотова отреди на 5 клас от отбор “Архимед“ – 24 точки. Във втората възрастова група първенец е “Бернхард Риман“ на 8 „Б“ клас с цели 46 точки. На второ, трето и съответно четвърто място се подреждат отборите на 8 „В“ – “Рене Декарт“ – 42 точки, 8 „Г“ – “Николай Лобачевски“ – 27 точки и 8 „А“ – “Франсoа Виет“ – 21 точки.

Участниците в състезанието получиха грамоти и материални награди с логото на ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements