CaptВече са ясни най-високо оценените 20 ученици в образователния конкурс „Таланти на бъдещето“. Изборът на журито беше изключително труден заради стотиците кандидатури със забележителни постижения и възможности за развитие в областта на математиката и информатиката. Над 90% от участниците в организирания от онлайн магазина eMAG проект представиха дипломи или сертификати от национални или международни турнири, като значителен е и броят на учениците с отличия в международни състезания.
Журито на „Таланти на бъдещето“ в състав Огнян Лахчев от eMAG, Росица Томова от Holiday Heroes, Дарин Маджаров от платформата за видео уроци Уча.се, както певицата и музикотерапевт Йоанна Драгнева и младият предприемач Любомир Янчев, имаше нелеката задача да избере най-заслужилите кандидати, класиращи се за финалната фаза на проекта на 15 ноември. Сред финалистите са ученици от 7 български града с впечатляващи постижения на местни и международни състезания и перспективни и интересни математически и ИТ проекти.

Лъчезар Илиев от ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ ще представя Ботевград в конкурса „Таланти на бъдещето“.

Последната фаза на образователната инициатива „Таланти на бъдещето“ ще се проведе на 15 ноември, неделя. По време на събитието профилираното жури ще проведе събеседване с всеки от 20 финалисти и ще оцени качествата, уменията и мотивацията на талантите. Първите 5 отличени ще бъдат наградени със стипендия от eMAG в размер от по 3000 лв. Подгласниците също ще получат заслужено признание – таблети от онлайн магазина. Партньорите на инициативата – Уча.се, ще наградят финалистите с безплатен годишен абонамент за обучителната платформата.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements