И тази година ПМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров” град Ботевград проведе успешна кампания в защита на природата и опазването на околната среда. Събирането на отпадъчна хартия и нейното рециклиране се превърна в традиция, една от запазените марки на учебното заведение. Мероприятието с екологична насоченост, инициирано от г-жа Ценка Пеева и подето от немските паралелки в учебното заведение, цели да възпита у младите хора отговорност и грижа към заобикалящата ги природа. Вече пет години благородната кауза обединява гимназистите в името на това нашият град и училище да се превърнат в едно по-добро място за живеене и развитие.

За поред път Златаровци доказаха, че работата в екип води до сигурен резултат. Днес, малки и големи се включиха активно в общото начинание. Всеки клас даде своя принос и така само за няколко часа бяха събрани и предадени за преработка стотици килограми стари вестници, списания и кашони. Организаторите на кампанията – г-жа Ценка Пеева и VIII “В” клас изразиха своята благодарност към всички ученици, родители и класни ръководители, които с голямо желание подкрепиха за пореден път начинание им.

След обработка на данните, ще станат известни първенците в инициативата, които ще получат парични награди от дългогодишния партньор и съмишленик на младите природозащитници – фирма “Никсметал”.

 


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements