Тържественото откриване на новата учебна година в ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ започна с издигане на националния флаг и традиционното посрещане на училищното знаме. Прагът на гимназията тази година прекрачиха нови 115 ученици – 27 петокласници и 88 осмокласници. Приемът в гимназията бе изпълнен отново на 100%. Този ден, както подобава, беше изпъстрен  с много трепет и вълнение. Училищният двор за 103 пореден път събра учители и ученици, които се поздравиха с новото начало и си пожелаха здраве и успех.

Директорът на гимназията – г-жа Даниела Колева, приветства Златаровци с добре дошли и им пожела дръзновение, късмет и незабравими училищни мигове.

По повод празника поздравителни адреси бяха изпратени от г-н Георги Георгиев – кмет на община Ботевград. В него той пожела на Златаровци да са усърдни и отговорни през новата учебна година, а към учителите отправи призив за любов и творчество.   Поздравителен адрес бе изпратен и от Росица Иванова – областен управител на София област.

Празничната програма продължи с песни и добро настроение. Питър Райнов от 12в и Любомира Вушева поздравиха своите съученици с дуетната си пeсен „Свобода“. Гостите на тържеството се насладиха на поредно изпълнение на осмокласничката Любомира, която представи пред публика песента си „Силата в мен“. Мария Атанасова от 11в изпълни „Try” на Пинк. Мария Димитрова от 11в успешно се превъплъти в ролята на водещ  на предаване в стил „Папараци“. Тя направи обзор на любопитни моменти от лятната ваканция на гимназистите. Дванайсетокласничките Габриела, Диляна, Мартина и Ивалина под формата на кратки шеговити стихчета дадоха полезни съвети на новите попълнения, които ще им гарантират успешен старт и бъдеща реализация в ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ град Ботeвград.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements