myadventure

Името ми е Стоян Харалампиев или накратко – Тони. Занимавам се със софтуер от 15 годишен като последните 8 години от кариерата си работих за VMware, една от престижните компании в Силициевата Долина. Извън работата голямото ми хоби са моторите. Преди няколко години изкарах кат. А и неусетно се озовах в Света на пътешествията. И ето че наистина нищо не е случайно и последният проект, изцяло авторски, по който работя с мои добри приятели и колеги от около 2 години, успя да обедини именно тези два интереса: софтуерните проекти и мото приключенията.

Името на проекта ни е MyAdventure, защото вярваме, че целият живот на човек е всъщност едно голямо приключение и оттам „моят живот е моето приключение“ се превърна в MyAdventure. Целта ни е да дадем възможност на хора от цял свят, които пътешестват с мотор – а те се оказаха много повече, отколкото си мислехме – да споделят по жив и интересен начин подробностите около това, което се случва с тях. И всичко това на живо, докато са на път.

Платформата, която създадохме, се състои от три основни компонента: хардуерно устройство с редица сензори в него, което се монтира в мотоциклета, и събира и изпраща данни; уеб сайт, който ги визуализира, и мобилно приложение за смартфони, което дава възможност да се въвеждат коментари и снимки от пътешествениците.

Системата ни е интересна по различни причини: и като използвани технологии, и като общ замисъл и като завършен продукт, който позволява на човек да се потопи в една по-необикновена и екзотична страна на битието ни. Интересна е дори и със собствената си история – откъде тръгна всичко, как се разви до сегашното състояние и какви хора заявиха подкрепа за близкото ни бъдеще.

От екипа на MyAdventure се надяваме да покажем на учениците колко интересни неща могат да се постигат с понякога скучно звучащите на хартия технологии, но преди всичко да събудим интересът и смелостта им към необятните възможности за професионални и лични постижения, които днешният Свят предоставя.

До скоро виждане,

Стоян, Игнат и Георги от MyAdventure.BG

ПС. Представянето на проекта ще бъде в часовете по ИТ за 10 клас в петък 15.05.2015г. след обяд във времевият интервал от 13:30 до 16:50 часа.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements