Теодор Гацовски е ученик в 12 „А“ клас на ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“. Проявява интерес към изобразителното изкуство от малък, но сериозно се занимава с графика и анимация от две години.

Часовете по информационни технологии при преподавателя в гимназията инж. Красимир Божинов запалват интереса на Теодор към анимацията. Той се запознава и започва да работи с програмата „Maya“ на Autodesk, където прави първите си 3D модели и анимация. През 2013 година участва в Националната олимпиада по информационни технологии с анимация и видеоматериали, които показват етапите на изработването ѝ. Участвал е в международните конкурси на CGTarian през 2014 с 3D анимация и Animation Career Review 2015 с 2D анимация. За участията си и другите си анимации получава положителни оценки и напътствия от Дейвид Стодоуни, един от най-известните аниматори на Disney Animation Studios.

Графиката е другата му страст. През 2013 година печели награда ваучер за книги от Националния конкурс „1001 стипендии“ на Фондация Комунитас. Със средствата Теодор закупува книги за теорията на изобразителното изкуство и анимацията. Те му помагат да развие таланта си. Рисува предимно портрети на близки, приятели, както и на известни личности. Портретът на патрона на гимназията, видния учен Асен Златаров, е подарък на Теодор за любимото училище.

Мечтата на Теодор е да завърши успешно курсовете на обучение в онлайн школата по анимация CGTarian и да се реализира в тази сфера.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements