imageСпортът в училището е застъпен като необходим и много важен елемент от цялостната дейност, с цел повишаване физическата дееспособност, развитие на двигателната активност на учениците, и формиране на устойчива личностна потребност от занимания със спорт.

На 29 април Национален стадион „Васил Левски” в София бе домакин на седмия мемориален турнир по лека атлетика „Цветанка Христова“.

Състезателите се надпреварваха в дисциплините скок дължина, хвърляне на диск и бягане на различни дължини.

Участие в бягането на 1500 м за юноши старша възраст взеха – Любомир Стефанов ученик  в 10 А клас – профил “Информационни технологии със засилено изучаване на испански език” и Николай Начевученик в 10 Б клас – профил “Информационни технологии със засилено изучаване на английски език”. Двамата ученици са редовни участници в НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ и членове на ARTY(Advanced Research Technologies by Young developers) движението за млади ит специалисти.

Освен отлични ученици те доказаха за поред път, че са и добри спортисти или с други думи се потвърди известната максима от римско време- „Здрав дух в здраво тяло“ (Mens sana in corpore sano).

В дисциплината 1500 м се състояха 2 серии, във всяка от които участват по 15 човека. 16-годишният Любомир се състезава с по-големи на възраст от него. Той приключи успешно състезанието с постижение от 4:19.8 мин. и се окичи с бронзов медал. Николай също се представи добре, като завърши четвърти с време 4:21.9 мин

Любо е състезател от клуб „Атлетик 90” гр. Луковит и син на видния ботевградски атлет Христо Стефанов. Ники е състезател от клуб „Балкан” Ботевград.

Пожелаваме им здраве и бъдещи успехи както на лекоатлетическите форуми, така и на ученическите скамейки!


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements