19 възпитаници на ПМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров” от 8-ми клас се завърнаха вчера от посещение  в гр. Фумане, област Верона. То се осъществява по програма за обмен на знания и опит със средното държавно училище I-степен „Бартоломео Лоренци”. Нашите ученици, заедно с директорката Даниела Колева и преподавателите по английски език Дивна Николова, Ценка Пеева и Ваня Стаменова са посрещнати  на 18-ти март. Деветнадесетте деца са настанени в семействата, домакини на своите италиански връстници. По време на образователния обмен учениците от двете страни представиха презентации за образователните системи в България и Италия. В рамките на програмата гимназистите показаха своето училище – история, какви големи успехи е постигнала ПМГ през годините, бивши възпитаници, как те са се реализирали в своята професия, визия за бъдещето си развитие и т.н.

За поредна година по време на 5 – дневния престой учениците от двете държави установяват приятелски взаимоотношения, които ще се пренесат на българска територия  през май, съобщиха от ПМГ.

Държавното училище  „Бартоломео Лоренци” осъществява от години  контакти с други училища във Франция, Дания и Унгария. За четвърта година  учебното заведение има взаимоотношения с българското училище.

*Източник: balkanec.bg


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements