Под този надслов се проведе поредното представително занятие на клубовете по проект УСПЕХ – ,,Природолюбители“ и ,,Моят екологичен свят“. В чест на настъпващата пролет еколюбителите посветиха своето събитие на приказното изкуство за подреждане на цветя – икебана. Златаровци представиха древната история, различните стилове и школи, характерни за японското изкуство. Тайната за изработването на икебана се крие в уникалната комбинация между човешкия дух и природата. Хармонията, пъстротата и изяществото на всяка композиция притежават уникалната сила да даряват красота и радост не само за очите, а и за душата. Красивите участнички, облечени с елементи от традиционните японски костюми, вдъхнаха живот на цветята и успяха да потопят гостите в магията, наречена икебана.

В края на представителното мероприятие на публиката бяха раздадени снимки на цветните съчетания, илюстриращи десетте добродетели, които икебаната възпитава у човека – близост с природата, уважение, позитивно мислене и не на последно място – пълноценен и дълъг живот.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements