На 1 декември – Световния ден за борба срещу СПИН, се проведе Национална информационна АНТИСПИН кампания. Тя е част от Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” и в партньорство с 28-те Регионални здравни инспекции, общини и неправителствени организации.
Тази година кампанията е насочена към предизвикателствата на рисковото сексуално поведение и се провежда под мотото „Животът е безценен”.  Целта е да се напомни, че презервативите са ефективен и евтин начин за предпазване от ХИВ и други сексуално преносими инфекции и че употребата на предпазни средства в сексуалното общуване трябва да се превърне в хигиенен навик. В ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” – Ботевград традиционно учениците изработиха символични червени лентички за всички класове и информационни табла за превенцията на ХИВ/СПИН. Червената лента символизира съпричастността и вниманието към проблема СПИН и изработката и носенето и през този ден е неотменима част от ученическите инициативи. Ученици от XA изработиха големи червени ленти, с които украсиха дърво на входа на гимназията, което привлече погледите на всички. Председателят на ученическия съвет Росица Божинова и Калоян Кръстев представиха пред съучениците си кратка информация за инфектирането с вируса, пътищата за предаване на заразата и начините за предпазване и отговорно сексуално поведение. Денят завърши с раздаване на рекламни материали и презервативи.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements