Малките Златаровци премериха сили в математическо състезание


Бързината, точността и логическото мислене се оказаха решаващи за победата в състезанието по математическо ориентиране, проведено днес в ПМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров“. В надпреварата, посветена на Деня на народните будители – 1 ноември, премериха знания и умения три отбора от 5, 6 и 7 клас. Представителите на екипите “Архимед“, “Питагор“ и “Евклид“ трябваше сами да открият своите задачи, предварително скрити на различни места в двора на учебното заведение. На всеки от отборите се паднаха по 5 забавни логически задачи, които при вярно решение носят съответно по 10 точки. Най-бързите получават 20 точки в актива си, а вторите по 10.

Победителите в оспорваната битка са V клас с 47 точки, които се оказаха най-бързи в състезанието. След тях е отборът на седмокласниците – “Евклид“ с 45 точки. Достойното трето място заеха учениците от VI клас – 40 точки. Участниците в математическото състезание получиха грамоти и материални награди.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net