Ботевградчанинът Росен Дончев с отлично представяне по даунхил (Ботевград, Новини)

Даунхилът е най-тежката дисциплина в планинското колоездене, специализирано в спускането. Росен Дончев, ученик в X клас на ПМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров”, се състезава от 3 години, като досега е участвал в 7 състезания. На 11 и 12 октомври се отбеляза 70-годишният юбилей на Природен парк „Витоша”, а на 18 и 19 октомври се проведе състезанието "Home mountain bike cup" на Витоша, с което се закри сезонът по даунхил. Росен взе участие и в двете събития, като за първото споделя, че не се е представил много добре, защото не е имал достатъчно време за подготовка.
Във второто състезание участваха около 140 състезатели от цяла България и участници от Румъния. Категориите са следните: клас жени – 3 участнички; клас с участници с колелета без заден амортисьор; клас „джуниър” 15-17г, в който попада и Росен; клас мъже над 18г. и последният – ветерани. Нашият състезател разказва, че предварително направил 9 спускания. Докато опознавал трасето, Росен е паднал с колелото, но за щастие се отървал с леки наранявания, които не са му попречили в надпреварата. На 19-ти, по време на квалификациите, той премина през 3-километровото трасе със задоволителното време от 3:57 мин., което е около 30 км/ч. Тук Росен остава на по-задна позиция, но по-важни са финалите. Там младият спортист финишира 28-ми от общо 40 човека в своя клас. Той е доволен от своето представяне, защото повечето участници в категорията му са от София и провеждат тренировките си на същото трасе, докато ботевградчанинът се подготвя сам.
Росен има намерение да продаде старото си колело и да събере пари за ново, от по-висок клас, тъй като и той самият навлиза в по-сериозната част на този спорт. Възнамерява да започне по-активна и професионална подготовка, като за тази цел ще се нуждае от треньор и спонсор. Сподели, че има пълната подкрепа от родителите си. Тъй като следващият сезон ще бъде открит около май месец 2015г, сега на Росен му предстои сериозна физическа подготовка.

*Източник: Балканец.бг


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements