В продължение на един месец учениците от 11-тите класове на ПМГ „Асен Златаров“ , ръководени от г-жа Радка Гетова, представиха открити уроци, под мотото „Химия и Екология“.

През тези часове бяха представени теми, разглеждащи различни елементи, химични вещества и въздействието им върху заобикалящата среда.

С помощта на презентации, табла, рисунки и „назаем“ взета от Интернет информация, учениците обогатиха и представиха своите знания. В последните си часове по Химия гимназистите влязоха в ролята на учители, а и най-хубавото бе, че тази роля им се отдава много повече от тази на послушни ученици.

По забавен и интересен начин златаровци запознаха съучениците си с плюсовете и минусите на химичните вещества и производства, и физиологичното им влияние върху опазването на околната среда и човека.

Една от темите, които събуди очакван интерес беше „Разговор за измамните блаженства“, в които съпреживяха съдбата на измамените от тези „блаженства“.

По мнение на г-жа Гетова, това е била една много интересна година при нас, за което принос имат всички участници.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements