Таланти от ПМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров” отново с награди от Международния конкурс на изкуствата „Радост на брега“


За втори пореден път талантливи деца от гимназията участваха в международния конкурс на изкуствата, който събра над 2000 участници от целия свят.

Мартина Тодорова от 11а клас спечели втора награда в раздел Литературно творчество с разказ, а Цветелина Антонова от 10а клас, която представи две свои рисунки, спечели също втора награда в раздел Изобразително изкуство. Наградите са диплом и медал. Това не са единствените изяви на младите таланти. Мартина Тодорова участва в Първия Национален Поетичен Конкурс „Стамен Панчев“ и стигна до седмо място. Цветелина Антонова представи първата си самостоятелна изложба в Исторически музей Ботевград през м. март.

Това бе осмото издание на Международния конкурс на изкуствата „Радост край брега“ организиран от ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – БУРГАС; СДРУЖЕНИЕ „РАДОСТ НА БРЕГА“; ОБЩИНИТЕ СОЗОПОЛ, ПОМОРИЕ, НЕСЕБЪР; ЧИТАЛИЩЕ „СВЕТЛИНА 1934“ ГРАД АХЕЛОЙ, ОБЩИНА ПОМОРИЕ. Международен конкурс „Радост на брега” е включен в ПРОГРАМАТА НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

Припомняме, че миналата година Петър Цанов от 11а клас спечели първа награда в раздел Мултимедия с видеофилма Моят град и моето училище“ на английски език.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net