Днес от 18.30ч. в малкия салон на читалище “Христо Ботев“ се проведе церемония, на която зрелостниците от випуск 2014 г. на Златаровската гимназия получиха дипломи за средно образование. Тя започна след като бе внесено знамето  на учебното заведение, а училищният хор изпя химна на ПМГ. Станка Йорданова от 12 “б” клас прочете клетвено слово, след което всички зрелостници се заклеха да пазят с чест името на Ботевградската Златаровска гимназия и да спазват заветите на любимия патронлюбов към труда, любов към истината, любов към народа, да не забравят родния край и родното училище и да им служат вярно и честно

Приветствие към Випуск 2014 произнесе Директорът на училището Даниела Колева, която им пожела здраве, късмет в живота и успешна реализация в сферите, които всеки си е избрал, след което им връчи дипломите за завършено средно образование. Тя подчерта, че раздаването на дипломите за средно образование е един от най-вълнуващите в живота на природо-математическата гимназия.

„От тук нататък за всички вас предстои много важен избор – къде да продължите образованието си. Животът е поредица от избори. Важното е да изберете това, което наистина има смисъл за вас. За да може този смисъл да Ви дава сили и да ви вдъхновява в най-трудните моменти”, каза Даниела Колева в приветственото си слово към зрелостниците Тя отчете резултатите на Випуск 2014. Тази година завършват 52-ма зрелостници с общ успех много добър 4.80. 11 от тях са с отличен успех.

В словото си тя подчерта, че през вратите на гимназията са преминали хиляди Златаровци, усвоили фундаментални знания, но се обърна към тях с едно свое съкровено пожелание: „Запазете най-скъпите човешки ценности – добродетел и безкористност, достойнство и упоритост, разум и благородство, на които ви учиха вашите учители. Вие перфектно владеете чужди езици и компютърни технологии и това ви дава възможност да обиколите света. Покорете го със знания и професионализъм, но се върнете в родината, за да съграждате това, което ние не успяхме”.

Даниела Колева припомни, че тази година училището се подрежда на осмо място в Софийска област по резултати от държавните зрелостни изпити и съобщи поименно зрелостниците, постигнали отлични резултати на матурите, изреди постиженията на учениците от Випуск 2014 през изминалата учебна година.
Даниела Колева пожела на зрелостниците да намерят своето щастие, да постигнат успехи и никога да не забравят училището, което са завършили.

Г-жа Колева завърши своето поздравително слово с думите “Нека празниците като днешния изпълват дните ви, защото празникът на духа винаги е по-важен от всеки друг. Пожелавам ви всеки ден да намерите своето щастие и когато след години се обърнете назад, спомнете си за двуетажната сграда в големия парк. Пожелавам ви на добър път и никога не забравяйте училището, което сте завършили”.
Отличник на випуска е Цветина Димитрова Маринова от XII ,,A” клас, която завършва петгодишния си курс на обучение с отличен 5,87. Именно тя заслужи и специалната награда на Училищното настоятелство- гравиран часовник. Ротари клуб и женски клуб Инер Уил удостоиха с награди Станка Йорданова и Преслава Иванова от XII ,,Б. Награди от училището получиха всички зрелостници с отлични дипломи.

За активно участие във всички форми на училищния живот Настоятелството отличи заедно с абитуриентите и Йонка Вутева от XI “Б“ клас, Стоян Клюнков от IX “В“ клас и Йордан Беров от VII клас.

Като бъдещи студенти, днешните зрелостници от Златаровската гимназия поемат своя път в живота с уверени стъпки от придобитите разнообразни и качествени знания и умения.

Отличникът на Випуск 2014 Цветина Маринова поздрави всички учители за техния принос в изграждането на зрелостниците в честни и достойни граждани. Тя благодари за мъдрите съвети и за търпението, потърси извинение за тревогите и болките, поиска прошка за неволните грешки. „Вие положихте в нас семената на Вашите знания, които ние сега пред вас тържествено обещаваме да посеем по пътя, наречен „живот” и да се утвърдим като добри специалисти на обществения живот. Благодарим ви за целият труд, който положихте за нас през тези пет години, за желанието, което имахте да направите от нас едни зрели и осъзнати хора…”-развълнувано каза тя”.
Към своите съученици тя се обърна с думите “Знайте, че всички сме важни, във всеки е заложена частица за собствено развитие. Нека всеки открие тази частица и успее умело да я използва”.

С предаване на знамето от Випуск 2014 на Випуск 2015 завърши церемонията по връчване на дипломите на ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров.

.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements