Последният звънец удари за випуск 2014 на ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров”. Веднага след часа на класа, в двора на учебното заведение се състоя традиционното тържество по изпращане на зрелостниците. Приветствие към завършващите поднесе директорът на училището Даниела Колева: „Днес е ден, в който Вие напускате училищната скамейка и навлизате в потока на живота. Ставате господари на себе си. Няма вече наставленията от Вашите учители, забраната от Вашия директор. Макар и с усмивки, и с радост, Вие трябва да се въоръжите с воля, труд и усърдие, за да преуспявате в живота”, каза тя в своето обръщение. От името на Випуск 2014 благодарност към учителите поднесе Цветина Маринова от 12 „а” клас и предаде летописната книга на гимназията на Йонка Вутева от 11 „б” клас. Както всяка година по- малките златаровци бяха подготвили интересна програма, в която пресъздадоха ситуации от училищния живот на зрелостниците. Кулминацията в тържествената програма бе присъждането на абитуриентските призове в различни категории. За „VIP-посетител” на Випуска бе обявен Йоан Ненчев от XII „б” клас, “Copy paste виртуоз” е Ирена Данчева от XII „б”, „Кокетка на випуска” е Теодора Овчарова от XII „а”, „Сладко миньонче” Славка Василева XII „а” клас, „Мис каприз” е Диляна Ботева от XII „б”, „Мис шикерли ханъм” – Виолета Оралогул от XII „б”, „Мистър Аполон” – Калоян Наков от XII „а” клас,„Спортен шампион”  – Ивайло Георгиев от XII „а”, „Душата на компанията” – Деница Георгиева от XII „б”, „Образ на випуска” -  Мартин Йорданов от XII „б”, „Двойката на випуска” – Моника Павлова и Здравко Стефанов. Престижната награда за „Отличник на випуска” бе дадена на Анна Маринова от XII „а” клас, а за човека с „Най-благородното сърце бе определена Илина Ванцова. Колективни награди имаше и за двата класа. 12 „а”, с класен ръководител Цецка Петрова”, получи приза „Extreme”, а учениците на Паулина Дякова – 12 „б”, бяха отличени за умения в музикалното и танцово изкуство с приз „Хороводец”.

 

А ПЕТ ГОДИНИ СЯКАШ ИЗВЕДНЪЖ

ЖИВОТЪТ БЪРЗО В СПОМЕНИ ОБЪРНА.

ОГЛЕДАХМЕ СЕ: ДО МОМЧЕТО –МЪЖ

МОМИЧЕТО – ВЪВ ДАМА СЕ ПРЕВЪРНА.

НЕ МОЖЕМ ДА ИЗКУПИМ ГРЕХОВЕТЕ

ЗА ЛУДОРИИ ЩУРИ И БЕЛИ,

НО МОЖЕМ ПЪК СМИРЕНО ДА ПОМОЛИМ

ЗА МАЛКО МЯСТО В СПОМЕНИТЕ ВИ.

ПРОСТЕТЕ НИ ЗА ВСИЧКИТЕ ГОДИНИ

И НЕКА МЛАДОСТТА ДА ОБВИНИМ-

НЕ СМЕ БИЛИ ПОРАСНАЛИ, НАЛИ?

А ТОЗИ ДЕН С УСМИВКА ДА ЗАПОМНИМ,

ПРИЯТЕЛИ ДА БЪДЕМ ЗАНАПРЕД.

ПЕТТЕ ГОДИНИ НЕКА ВИ НАПОМНЯТ

ЗА МАЛКИТЕ ДЕЦА, КОИТО ДНЕС

ПО СВОЯ НОВ ПЪТ ЩЕ ПОЕМАТ

С ЧАСТИЦА И ОТ ВАШИЯ ФИНЕС.

ЗАЩОТО ВСЕКИ НЕЩО Е НАУЧИЛ-

ОТ ГРЕШКИТЕ – УЧИТЕЛИ ДОБРИ,

ВСЕ НЯКОГА ОТНОВО ШЕ СИ СПОМНИМ

С УСМИВКА УЧЕНИЧЕСКИТЕ ДНИ.

Автор ДИВНА НИКОЛОВА

“Създаването на стихотворението е провокирано от факта, че по традиция единадесетокласниците са отговорни за украсата и обстановката, в която протича последния час на класа за абитуриентите и тъй като учениците бяха написали пожелания за своите съученици, аз реших да напиша нещо и за техните учители и така се появи това стихотворение. Опитах се да предам индиректно смесените чувства на зрелостниците в този последен учебен ден – раздялата с ученическите дни, равносметката за отминалото време и радостта от новото начало, което предстои. Желая им успехи на предстоящите изпити, осъществени мечти и разбира се, много здраве и късмет!” това каза пред наш репортер автора на това стихотворение Дивна Николова-учител по английски език.

Балната вечер на ПМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" ще се състои на 24 май.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements