https://i1.wp.com/www.balkanec.bg/pictures/big/1393230786.jpgНа 22 февруари (събота) във Марибор, Словения, се проведе седмото издание на международния турнир по олимпийско таекуон-до "Словения оупън". Като част от състава на младежкия национален отбор на България, в състезанието взе участие и състезателят на местния теакуондо клуб Цанислав Димов в категория до 68 кг. Голям успех постигна Цанислав, който е и ученик от 10б(ИТ-профил) клас на нашата гимназия ПМГ “Акад.проф. д-р Асен Златаров, завоювайки златното отличие след четири победи над съперниците си. В първия кръг Цани се наложи с явно превъзходство над Йосип Стоянович и резултат 12 – 0, след него победи Никола Калан 7 – 5,Лео Катич 7 – 2, а на финала се наложи над Марио Юкич с 8 – 4.
Да припомним, че през 2013 г. Цани спечели сребро в Марибор, а само преди седмица остана трети в категория до 68 кг. на държавното първенство за мъже и жени, където участва, въпреки, че е само на 17 години. Битката за стъпало на почетната стълбичка беше изключително голяма, но въпреки всичко нашето момче отново показа, че е един от най-борбените и талантливи състезатели по таекуондо.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements