10 години добротворство в ПМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров”


За десета поредна година учениците от Златаровската гимназия тържествено откриха Коледния базар. Юбилейната седмица, посветена на добротворството, е превърната в традиция от г-жа Ценка Пеева. Съмишленици и поддръжници на благотворителната кампания, чието мото е “Деца помагат на деца”, са не само немскоговорящите в учебното заведение, но и всички, които знаят, че доброто няма цена.

В духа на светлите християнски празници с безбройните си изяви гимназистите предават един от най-ценните житейски уроци – този по милосърдие. Заредени с положителни емоции и много усмивки, възпитаниците на ПМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров” показват колко лесно е всъщност да подадеш ръка на приятел в нужда, да си истински човек.

Старта на инициативата тази година дадоха учениците от VIII “В” клас, които поздравиха Златаровци с песните “Tannenbaum” и “Jingle Bells”, модерен танц и коледни пожелания на немски език. Празничната атмосфера беше допълнена от богато украсената елха и неизменните кулинарни вълшебства, запазена марка на ученици и родители.

Паричните средства от Коледния базар ще бъдат дарени на деца със сериозни здравословни проблеми, а събраните дрехи и играчки ще зарадват малчуганите от приюта на отец Иван в Нови хан.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net