В Порто, Португалия от 25.09 до 28.09. се проведе 19-то Европейско първенство за младежи до 17 г. по олимпийско таекуондо. В него участие взе Цанислав Димов ученик, от 10 б клас профил информационни технологии, в кат. до 63 кг.

Нашето момче изчакваше срещата между молдовец и австриец да определи първия му противник, в която победител стана молдовецът Леонид Пашченко. Цани успя да го надиграе с резултат 5-3. На четвъртфиналите  се изправи срещу азера Айхан Такизаде, и въпреки положените усилия, не успя да го надиграе и да влезе в зоната на медалите. Мачът завърши при резултат 2-6 в полза на азарбейджанеца. Такизаде стигна до финала, където отстъпи на германеца Хамза, и по този начин това класира  на  Цани 6-то място е Европа. Той направи най-добрият успех на Българския Национален отбор на това първенство.

На следващото събитие – 12-тото издание на турнира по олимпийско таекуондо Галеб в Белград, който е от най-високия А клас и е открито първенство на Сърбия, Цанислав Димов при младежите спечели сребърно отличие в горна категория до 68 кг. Цанислав Димов постигна три последователни успеха, преди да излезе в спора за златото. Първо той преодоля труден мач с германеца Андреас Тауш със 7-6 точки, след това разгроми с 12-1 Марк Станич от Словения, а на полуфинала  с много издържана в тактическо отношение игра се справи с Лука Драшкович от Хърватия. На финала загуби от Енес Ачикел от Австрия с 3-6 и остана със среброто. 

Битката за стъпало на почетната стълбичка беше изключително голяма, но въпреки всичко нашето момче отново показа, че е един от най-борбените и талантливи състезатели по таекуондо.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Реклами