С едночасов концерт, посветен на благотворителността, учениците от ПМГ “Академик професор д-р Асен Златаров” за пореден път доказаха, че добротата и човечността нямат граници. Златаровци обединиха усилията си в името на една хуманна кауза – събиране на парични средства в помощ на двама свои съученици, чийто баща има сериозни здравословни проблеми и се нуждае от бъбречна трансплантация.

Мотото на концерта “Заедно да дарим надежда” отключи сърцата не само на гимназистите, но и на ботевградската общественост – обикновените хора, които повярваха в силата на милосърдието и безусловно подкрепиха ученическата идея.

Не останаха скрити емоциите и вълненията на участниците и организаторите на спектакъла, които дадоха всичко от себе си, за да превърнат благородното намерение в реалност.

Безспорно талантливите гимназисти взривиха сцената на читалище “Христо Ботев” със своите песни, танци, забавни скечове и акробатични номера. Непринуденото поведение и искрените им усмивки спечелиха вярната публика. Дуетното изпълнение на Мария Атанасова и Магдалена Цолова нажежи атмосферата в залата. С танца си Мирела Николова демонстрира завидни умения в различни стилове – попинг, хип-хоп, рободенс. С присъщия си колорит и шеговитост Нено, Александър и Явор от XI “Б“ клас се превъплътиха в ролята на актьори. Рокбандата “Wild Flame” – Здравко, Калоян, Иван, Любо и тяхната неотразима вокалистка приковаха вниманието на гостите с две песни – “Johnie be good” и “Богатство“. Питър Райнов и прекрасни му балерини отново не изневериха на стила си и показаха висока класа при изпълнението на своите песни и танци. Изненада за публиката бяха ИТ визуалните ефекти, които Питър  и Светлин подготвиха в рамките на две седмици. Сценичният дух поддържаха: ансамбъл за народни танци, гъвлави акробатки, рап изпълнителят Иво Михайлов и гласовитата Любомира Вушева.

Паричната сума, която успяха да съберат гимназистите в името на благотворителната кауза, е 3561 лв.

“Вярвам, че този уникален спектакъл не е по някакъв национален или общоградски празник, но за моя брат и неговите деца, и за мен бих казала, не сме очаквали такава мощна подкрепа. Гимназията винаги е била синоним на качество, на новаторство и на класа в образованието, но и синоним на огромно човеколюбие и милосърдие”. Това заяви развълнувана и просълзена от сцената Петя Христова, сестра на Георги Пеев, заради когото нашите ученици инициираха благотворителния спектакъл. След края на концерта тя благодари на всички, включили се в благородното дело. “Вие решихте да подкрепите моите племенници. Съкровеното ми желание е те да станат достойни граждани и хора. Госпожо Колева целувам ръка на Вас и на тези прекрасни деца,  изпълнили сцената, и на всички вас, отделили от времето си и средствата си, за да бъдете тази вечер тук. Приемете едно огромно благодаря от цялото ми сърце и душа! От нашето семейство! Заедно Вие ни дарихте надежда! Накарахте ни да повяраме, че не всичко е загубено. Бъдете благословени мили хора!”

Традиционно гимназистите провеждат Коледен благотворителен базар и събраните средства даряват на домове за сираци. От три години те подпомагат свои съученици в затруднено положение. Днес  те отново демонстрираха своята неизчерпаема сила – да помагат в името на доброто и да не се отказват от това.


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements