botevgrad.com

 

В ПМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров” се състоя заключителната за тази учебна година изява на клуб „История на моят град, училище и род”, който осъществява дейността си под ръководството на Цанка Маркова, учител по История и цивилизация. В него участват 8 ученици от десетите класове.

Събитието включваше представянето и прожекцията на първата част на филма „В сянката на самодивата”, който е посветен на традиционните пролетно-летни празници в някогашното Орхание и околностите. Продукцията е със съвременен сюжет.

Днес по много разчупен и креативен начин  бе представена първата част от поредицата с пролетно-летните празници – „Сянката на самодивата”, която съдържаше два празника. Талантливите ученици усвоили информационните технологии споделиха, че са подготвили още изненади за в бъдеще.
Петър Цанов, който е главен режисьор  на филма и Ина Дакова, представиха в началото накратко на гостите идеята, и изразиха благодарност към своите преподаватели и съученици.
Гости на представянето бяха Даниела Колева – директор на ПМГ „Aкад. проф. д-р Асен Златаров”, Тодорка Коцева – директор на Исторически музей – Ботевград,  преподаватели от гимназията и много ученици.

1 a

 

 

 

1 b

 

 

 

1 v

 


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements