Днес ботевградската гимназия тържествено изпрати випуск 2013. Специалната подготовка, в която наред с традициите наложени от десетки години присъстваха и много оригинални идеи, създаде едно наистина празнично настроение.

В ранни зори абитуриентите чакаха пред вратите своите преподаватели и приятели от  училището.

Единадесетокласниците бяха вложили много желание и труд за да направят последния учебен ден на тазгодишните абитуриенти наистина запомнящ.. Цветни кордони по коридорите и стълбищата отведоха дванадесетокласниците и техните класни ръководители до красиво украсените класни стаи. Там, сред много балони и цветя, за всеки имаше китка здравец, папка с лично послание или картичка с красиви пожелания .

Директорът на ПМГ ”Акад. Проф. д-р Асен Златаров” Даниела Колева  поздрави всички випускници: „Драги зрелостници от випуск 2013. Скъпи учители и ученици, родители и гости. Днес е денят, в който зрелостниците от ПМГ „Асен Златаров”, напускат училищната скамейка. Напускат и се разделят със своите учители и съученици. Помнете, че тук вие сте създали най-добрите и искрени приятелства и те остават завинаги. Времето в нашата гимназия преминава много бързо и всеки випуск оставя своя отпечатък в нейната история. Вие сте умни и непокорни, дръзки и амбициозни, изпълнени с желание да се доказвате и побеждавате. От днес нататък пред вас се открива един нов свят, един непознат път, изпълнен с много изненади и трудности. Вие влизате в реалния живот и трябва да търсите своята реализация……..Пожелавам ви – На добър път в живота.”

Тържеството продължи със забавна програма, в която гимназистите показаха талант и най-хубавите български песни за приятелство, училище, любов и надежда направиха денят още хубав и незабравим.

Йоана Панталеева от 12 „а” клас предаде книгата на випуска и пожела много успех на съучениците си, а на 11 клас да се забавляват догодина и да не забравят училището.
Програмата на тържеството включваше песни, танци и скечове, а подаръкът, който напълни очите на всички със сълзи бе „Снимки от старите ленти”. Припомниха им истории от записването в гимназията до днес.
Призьори в различни категории:
„Чаровница на випуска” – Маргарита Кирилова
„Чаровник на випуска” – Кристиян Василев
„Модел на випуска” – Севделина Ангелова
„Мистър „Нека говорят” – Николай Ангелов
„Благородно сърце” – Изабела Цветкова
„Мис Специалист по всичко” – Весела Хичева
„Най-предан Ромео” – Цветослав Иванов
„Безспорен музикален талант” – Васил Павлов
„Копи – пейст виртуоз” – Цветелина Танкинска
„Отличник на випуска” – Мария Петрова, Весела Хичева, Ива Стаменова, Йоана Панталеева и Мария Николова.
„Спортен шампион на випуска” – Мирела Гергова
„Вип посетител” – Васил Павлов

Лентите на отличниците получиха Весела Хичева, Ива Стаменова, Йоанна Панталеева, Мария Мирославова и Мария Петрова от 12 „а” клас.След индивидуалните номинации имаше и колективни, в които ученици и от двата класа си тръгнаха с награди и грамоти. 12 „а”, с класен ръководител Радка Гетова”, получи приза „Заслужили артисти”, а възпитаниците на Даниела Пенкова – 12 „б”, бяха отличени за умения в музикалното и танцово изкуство.

На добър час, момичета и момчета!  

Oще снимки вижте тук и тук


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements