Деня на любовта през очите на ученици от ПМГ„Акад. проф. д-р Асен Златаров”Празненството по повод Световния ден на влюбените започна от сутринта в гимназията в Ботевград. Кулминацията на деня бе музикално-поетичният спектакъл от18 часа. Учениците от ПМГ„Акад. проф. д-р Асен Златаров” представиха „Силата на любовта”. Събитието се състоя в големия салон на читалище „Христо Ботев”. В него взеха участие около 50 ученика от гимназията, а спектакълът е по Проект „Успех” от клуб Театрално студио „Сълза и смях” с ръководител Дивна Николова.
Поради голям интерес от страна на учениците, клубът се финансира за втора поредна година. Подрастващите са силно заинтригувани от идеята за спектакъл, свързан с деня на любовта. Клубът се състои от 17 човека, но в представлението изявяват желание да се включат още много деца. Чувството любов вълнува малки и големи, защото в спектакъла участват деца от 5-ти до 12 клас. Ученици, които сега започват да откриват тръпката на съвършеното чувство, и други, които смятат, че са я открили.
Участниците представиха стихове, вдъхновени от любовта. Един от авторите бе Дамян Дамянов с „Приказка”, „Спокойствие, пари, уют и слава” и „Когато си на дъното”. Между рециталите имаше песни и танци. Ученичка от 5-ти клас блесна с невероятно изпълнение на хитовата певица Adele-I set fire to the rain. Ученици танцуваха брейк, както и други модерни танци. Прозвуча и саундтракът от филма „Зоро”, на който пя и самата ръководителка на проекта – Дивна Николова.
Поетите, които също бяха включени в спектакъла, са Станка Пенчева, както и Давид Овадия с „Аз вярвам в мълчаливата любов”. В изявата личеше желанието на децата, с което играят, пеят, танцуват и рецитират. Получи се невероятен спектакъл, който всички гледаха с наслада. Истината за любовта едва ли ще я открием, защото философи се занимават с нея още от древни времена, но обяснение няма. Ние сме просто хора, които за радост можем да се докоснем до това велико чувство, но без да търсим отговори. Истината е, че всяко нещо, което се прави с любов е красиво. Децата, които участваха в спектакъла, доказаха това и заплениха аудиторията.

*ЕЛЕКТРОНЕН УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК благодари за любезното съдействие на сайта “Балканец”

За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements