https://i0.wp.com/www.balkanec.bg/pictures/big/1352277336.jpgДнес учениците от 9 „б” клас на ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров”, проведоха открит урок по Информационни технологии на английски език. Гости на изявата бяха Веселин Марков – учител по математика и информационни технологии в ОУ „Н. Й. Вапцаров”, Венета Терзийска – учител по география в ПМГ, и директорката на училището – Даниела Колева. Урокът също е част от празничната програма на гимназията.
В учебния час ролите на учител и ученик бяха разменени – Десислава Ангелова – учителка по информационни технологии беше ученичка, а Светлин Йотов влезе в ролята на учител. За директор беше избрана Йоана Панталеева, ученичка в 12 клас.
Часът започна с презентации на част от учениците, а след всяко едно представяне, Светли задаваше въпроси. Борислав Велчев представи информация за таблетите и за техните предимства и недостатъци. Ивка Пендова разказа историята на корпорацията  Apple Inc., за Стив Джобс и неговите изобретения. Валери Христов разказа за Blu-ray дисковете, какво представляват те и по какво се различават от другите дискове.
След презентациите учителят Светли показа как се прави свой собствен Toolbar в текстов документ, за улесняване на работата. Под неговите напътствия учениците направиха упражнението.
За домашно всеки един ще трябва да направи Toolbar, в който да има бутони за промяна посоката на текста, за направата на син текст, бутон за бързо принтиране, за настройки на текста, както и за автоматично сумиране на колоните в текста.

*Материалът е предоставен с любезното съдействие на сайта “Балканец”


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements