КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКИ ВИДЕОКЛИПОВЕ – „Свободата е…” – първото предизвикателство за всички между 13 и 19 години


Център за образователни инициативи стартира национален видеоконкурс ReporTeen на тема „Свободата е…”, в който право на участие имат всички тийнейджъри между 13 и 19-годишна възраст, които са ученици в българското училище. Проектът няма никаква търговска цел, никакви скрити условия и никакви допълнителни внушения. Единствената му цел е да даде възможност на тийнейджърите да покажат своята креативност със средствата на движещите се образи.

1. СРОК ЗА УЧАСТИЕ:

Конкурсът ReporTeen ще продължи до 12 октомври 2012 г., когато е крайната дата за качване на клиповете на специално създадения за това уебсайт:

http://reporteen.bg.

2. УСЛОВИЯ:

Всички ученици, отговарящи на условията за участие, трябва да публикуват на този уебсайт видеоклип с позитивно послание, на тема „Свободата е…“ Клипът трябва да е дълъг най-много 180 секунди (3 минути).

3. НАГРАДИ:

Авторите на най-добрите 10 видеоклипа (определени от авторитетно жури) ще получат НАГРАДИ: лаптопи, видео камери, пълен достъп до Фестивала за независимо американско кино SoInedependent, включително и до провеждащите се в рамките на форума семинари с известни американски кинаджии. Допълнителни награди са осигурени от Младежки театър „Николай Бинев“, който щедро предоставя билети за хитови театрални постановки. Видеоклипът, събрал най-много почитатели в социалната мрежа Фейсбук, ще получи специална награда на публиката.

Припомняме, че основно изискване е клиповете да бъдат с позитивно послание!

4. ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ЗА СНИМАНЕ – РЕПОРТИЙН-АКАДЕМИЯ:

На този уебсайт http://reporteen.bg тийнейджърите ще могат да намерят и много полезни съвети, какво мислят някои от любимите им актьори, съвременни писатели и певци, както и много друго съдържание, което да вдъхнови въображението им. Също така от особена полза за всички регистрирани потребители е и каналът на ReporTeen в YouTube.


Повече информация за учениците от ПМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров” –инж. Красимир Божинов(каб 101 в часовете за консултации или в учителската стая).


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net