Петдесет зрелостници от ПМГ ”Акад. проф. д-р Ас.Златаров” получиха на тържествена церемония дипломите си за завършено средно образование. Това стана в Малкия салон на Народно читалище „Христо Ботев 1884”.
Учебното заведение показа най-добри резултати в общината на държавните зрелостни изпити. Седемнадесет отличници, 23-ма ученици с „Много добър“ и 11 с „Добър“ завършват 12-ти клас от випуск 2012.

Церемонията по връчването на дипломите на Випуск 2012 от ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” започна с посрещане на знамето на учебното заведение.

Преди официалното  раздаване на дипломите Красимир Петков от 12-ти „б” клас прочете клетвено обещание, с което всички 12-токласници се заклеха  да пазят заветите на Акад. проф. д-р Асен Златаров. Изправени на крака, те изрекоха клетвените думи: „Кълна се в бъдещия си живот и професионална дейност да пазя с чест името на ботевградската Златаровска гимназия, да бъда верен на заветите на любимия патрон, любов към труда, любов към истината, любов към народа, да не забравям родния край и родното училище, да им служа вярно и честно, да отдам силите си тяхното преуспяване, да предам своята обич и преданост на следващите поколения.”

След полагане на тържествената клетва думата взе директорката Даниела Колева, която  поздрави всички зрелостници. Развълнувана тя не скри радостта си от постигнатите резултати. „Днес е денят на удовлетворението, вярата и надеждата. Удовлетворението за нас учителите, че сме дали всичко от себе си, за да изградим още едно поколение млади хора, което днес с увереност тръгват към своя самостоятелен път. На вярата, че сме го направили добре, защото пред себе си виждаме зрели личности, мотивирани да продължат своето развитие. На надеждата, че сме реализирали мечтите си.”

Отличникът на випуска е Елеонора Стаменова, следват я Мария Илчева и Теодора Върбина от 12-ти „а” клас, които през целия курс на обучение не са допуснали годишна оценка, различна от Отличен 6.00. От държавните зрелостни изпити най-висока оценка по БЕЛ има Валери Котев (5.91), по английски език Елеонора Стаменова е постигнала успех Отличен 5.88, а  Силвия Кацарова-пълен отличен по математика. Сред останалите отличници на випуска са  Цветина Георгиева-Отличен 5.93, Цветелина Николова с Отличен 5.88

Г-жа Даниела Колева отправи специално послание към 12-токласниците: „Помнете, че наученото е азбуката, а професията се изучава цял живот. Защитавайте името на Ботевград и България пред света, обиколете го и опознайте го, покорете го със знания и професионализъм, но се върнете в родината, за да съграждате и защитите с достойнство и чест онова, което ние не успяхме”. Към учителите тя се обърна с думите ”Скъпи преподаватели, вие превърнахте младежкия порив на учениците  в професия и съдба”.

Отличникът на випуска Елеонора Стаменова приветства своите учители и им благодари „Уважаема госпожо директор, скъпи учители, искрено ви благодаря за положените усилия и знанията, които ни дадохте! Продължавайте да работите все така упорито и занапред! Предайте на учениците, идващи след нас, вашите знания! Направете ги достойни личности! Гимназията е училище с доказано име и традиции. За мен е чест, че съм неин възпитаник! Тя ми даде основа, върху която да градя бъдещето си”.

Церемонията по връчване на дипломите завърши с предаване на училищното знаме от Випуск 2012 на Випуск 2013.


*Част от снимките на фотогалерията са предоставени с любезното съдействие на г-н Мирослав Дойчев и balkanec.bg


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements