Баскетболистките на ПМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" заеха второто място и станаха вицешампионки на България в завършилото вчера Ученическо първенство за девойки от 8 до 10 клас в Перник. Във вчерашната финална среща въпреки натрупаната умора в младите баскетболистки, те успяха да се мобилизират и да постигнат голям успех за отбора на ПМГ и Ботевград. Спечелването на сребърните медали е много голям успех за баскетболния тим на гимназията.  За разлика  от останалите отбори, в които имаше доста десетокласнички, почти всички момичета от ботевградската гимназия са от девети клас, а две дори са в осми. Задължително трябва да се подчертае и фактът, че те заминаха за финалите в Перник веднага след петдневната надпревара в държавния финален турнир за кадетки в Ботевград, където  всички състезателки от ботевградския тим на ПМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" участваха.

Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те са част от
политиката на ПМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров” за организиране и провеждане на състезания с оглед развитие на индивидуалните способности и дарования, както и дееспособността на учениците в областта на спорта.

В нашето училище се отделя голямо внимание на спорта.  Развиваме както групови, така и индивидуални спортове, като учениците имат възможност да избират между различни спортни модули.

Haapa gaOa 2o


*Част от снимките на фотогалерията са предоставени с любезното съдействие на сайта balkanec.bg


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements