ОСМОКЛАСНИК от ПМГ се класира на 3-то място на Националната олимпиада по информационни технологии


Светлин Йотов от 8-ми „Б клас от ПМГ “Акад. проф. д-р. Асен Златаров’’ Ботевград и неговия ръководител инж. Красимир Божинов участваха в Националната олимпиада по Информационни технологии в Монтана. Тя се проведе на 11, 12 и 13-ти май. Светлин е сред малцината, класирали се за това национално ниво.

Олимпиадата по Информационни технологии,както е известно,  е едно от най-големите престижни състезания за ученици в България. Поради големия брой участници, то е разделено на няколко етапа, като най-сложен е Втория национален кръг, където Национална комисия е избрала само по 20 проекта в категория, състезаващи се за крайното класиране. Именно на този втори кръг Светлин разби статуквото на елитарните гимназии като представи своя уникален проект в направление „Уеб Сайт“-„Интерактивни уроци по география на България“. Проектът съдържа интерактивни уроци по География и икономика от учебния материал за 8 клас. Потребителите на сайта могат да коментират дадените уроци или да предлагат добавяне на любопитна информация към уроците, да проверят своите знания чрез интерактивните тестове към всеки от уроците и да комуникират помежду си чрез форум. Администраторът е в състояние лесно да променя цялата информация в сайта. При разработката на проекта са използвани следните технологии: HTML, CSS, MySQL, PHP, JavaScript, jQuery и ActionScript.

Строгото и безкомпромисно жури на Националния кръг присъди на ученика от 8“б“ клас от ПМГ“Акад. проф. д-р Асен Златаров“ гр.Ботевград – Светлин Илиев Йотов 3-то място. Нека да припомним, че освен с презентационни умения и добър проект, класиралите се за Националната олимпиада имат теоретично изпитване т.е те се явяват на тест. На теста Светлин получи оценка Отличен 5,75.

Пожелаваме на Светлин и неговия ръководител здраве, творческо вдъхновение и призови места на следващата XI Национална олимпиада по Информационни технологии през 2013 година.
Гордеем се с вас!


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Реклама