Днес в Перник се проведе зонално първенство по баскетбол от „Ученически игри 2012 г.”. Участваха 4 отбора, първенците на областите Перник, Благоевград, Кюстендил и София. Девическият баскетболен отбор на ПМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров"  град Ботевград с  наставник-професионалист в баскетбола  Никола Фампарски  ПРЕГАЗИ своите “съперници” от третия пореден кръг  и се класира за Републиканското първенство.

В първата си среща воденият от преподавателя Никола Фампарски тим спечели срещу средношколския първенец на Благоевград с 51-7. Във финалната среща се наложи над първенеца на Перник с 36-9(след отказ на домакините пред неоспоримото надмощие на нашите момичета).

Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те са част от
политиката на ПМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров” за организиране и провеждане на състезания с оглед развитие на индивидуалните способности и дарования, както и дееспособността на учениците в областта на спорта.

В нашето училище се отделя голямо внимание на спорта.  Развиваме както групови, така и индивидуални спортове, като учениците имат възможност да избират между различни спортни модули.

През годините Гимназията е участвала и печелила в много междуучилищни състезания по футбол, волейбол, тенис на маса, шах-мат, баскетбол.

https://i0.wp.com/botevgrad.com/uploads/news/3/39794/s1_Pernikzoni11.jpg


За повече и по-пълна информация от живота на гимназистите, разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.net

Advertisements