Зрелостниците на ПМГ „Акад.проф. д-р Асен Златаров” получиха дипломите си 

Зрелостниците на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” получиха дипломите си днес. Официалната церемония се състоя в зала „Ботевград”.

„Един от най-вълнуващи моменти в живота на ПМГ „Акад.проф. д-р Асен Златаров” е този ден – денят, в който отчитаме постигнатите резултати и раздаваме дипломите за средно образование на зрелостниците. Това е денят на удовлетворението, вярата и надеждата. На удовлетворението за нас учителите, че сме дали всичко от себе си, за да изградим още едно поколение млади хора, което днес с увереност тръгва по своя самостоятелен житейски път. На вярата, че сме го направили добре, защото днес пред себе си виждам вече зрели личности, мотивирани да продължат своето развитие и избраното от тях професионално поприще. На надеждата, че ще реализират мечтите си и ще го направят по-добре от нас, техните учители и родители. Защото животът не върви назад и никога не спира на вчера ”, каза в началото на словото си директорът на гимназията Венета Терзийска. Тя отправи следното послание към Випуск 2011: „Скъпи зрелостници, обиколете света, опознайте го с пословичната българска любознателност. Покорете го със знания и професионализъм, но се върнете в Родината, за да продължите да съграждате с достойнство и чест онова, което ние неуспяхме.”.
Дирeкторът на гимназията направи кратък анализ на резултатите, които зрелостниците са постигнали през учебната година. Средният успех на учениците от 12-ти клас през учебната 2010 – 2011 г е много добър 5.15. Отличните оценки са 214, много добрите – 74, добрите – 68 и средните – 44.

Седмокласниците от училището пък са първенци в Софийска област по успех от националното оценяване.

Венета Терзийска раздаде дипломите на зрелостниците. 17 от тях завършват с отличен успех. За всеки отличник имаше екземпляр от книгата „Усещане” на Симеонка Влайкова. 
Отличник на випуска е Марина Минчева. Успехът от дипломата й е 5.94. На една крачка след нея  е Мария Джамбова с успех отличен 5.88. На трето място по успех се подрежда зрелостникът Любослав Иванов – 5.86, следван от Красимира Божинова – 5.84. Тази година Красимира получи традиционната награда – 50 лева и грамота, на дамски клуб Инер Уил – Ботевград. „Наградата се връчва за постигнати високи резултати през цялото обучение в гимназиалния курс”, каза Симеонка Влайкова, член на клуба.
Церемонията по връчване на дипломите завърши с предаване на училищното знаме от Випуск 2011 на Випуск 2012. 


За повече и по-пълна информация разгледайте ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ЕЛЕКТРОНИЯ УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК и страницата във FACEBOOK


www.pmgzlatarov.org